Tryggel hjälper mig som äldre att känna mig säker i hemmet.

  • Alarm utan knappar (automatiska varningar till vårdgivare och familj)
     

  • Ingen direkt övervakning (granskar elförbrukning, inte rörelse)
     

  • Osynlig (all teknik utom synhåll i källaren eller elskåp)

Michael (76, Limhamn) har nu bott ensam i sin lägenhet i fem år. Han klarar fortfarande av att ta hand om sig själv utan problem. Familjen bor nära, och de träffas regelbundet, men pratar inte i telefon särskilt ofta. Barnbarnet Tor (23, Lund) kommer dock på besök nästan varje vecka.

Jag föll i duschen nyligen, men klarade mig utan några allvarligare skador. Hos doktorn fick jag veta att jag hade tur att det inte var värre, vilket oroade mig lite.
— Michael, 76

Detta fick honom att tänka på att söka hemtjänst eller att skaffa en alarmknapp, men han kom fram till att han inte var gammal nog ännu.

Det kändes inte riktigt helt rätt att ha en massa folk omkring som tar hand om mig.
— Michael, 76

Därför blev han glad och förvånad när Tor berättade om en tjänst som hette Tryggel. Tydligen så gick det att installera utan problem på 15 minuter. Tor förklarade för Michael att Tryggel mäter bruket av elektricitet i hemmet och meddelar familj om inget hade använts under längre tidsperoider.

Jag fick höra om Tryggel genom en vän som också hade äldre släktingar med hälsoproblem. Det lät som ett enkelt sätt att ge kontrollen tillbaka till familjen.
— Tor, 28

Mikael är tacksam för en tjänst som inte inkräktar på hans normala livsrutin. Samtidigt så hjälper Tryggel Michael att känna sig säkrare att om det händer något, så kommer familjen snabbt notifieras att någonting är fel. Och han kan till och med spara pengar och hjälpa miljön genom att förbättra sin elkonsumtion med tjänsten.

Web Statistics