Med Tryggel vet jag att allting är okej hemma hos mamma.

 Emma behöver ofta ringa till sin mamma, och får inte alltid svar.

Emma behöver ofta ringa till sin mamma, och får inte alltid svar.

  • Sinnesro (känn dig säker på att dina anhöriga är okej)

  • Enkelt att installera (ingen elektriker behövs)

  • Använd från var som helst (få information direkt i mobilen eller via webbläsare)

Emma (39, Malmö) flyttade nyligen till en stad långt bort från hennes mamma Gertrud (75, Uppsala). De pratar i telefon nästan varje dag. När de inte gör det, är det ofta för att Gertrud inte hör telefonen eller har glömt att ladda batteriet. När detta händer blir Emma ofta väldigt orolig att något har hänt.

Det är inte ovanligt för Emma att behöva försöka ringa i flera timmar innan hon får tag på Gertrud. Gertruds grannar har en nyckel till lägenheten, men Emma känner sig obekväm med att vara beroende av dem för hjälp varje gång det är svårt att få tag på sin mamma. När Emma försöker lösa problemet genom att prata om att skaffa en alarmknapp eller hemtjänst åt Gertrud, slutar det ofta med bråk. Gertrud tycker inte att hon behöver någon makapär eller person som hjälper henne.

En vän berättade om Tryggel för Emma, och det verkade som om denna tjänsten skulle vara hjälpsam för att få ett slut på all orolighet. Hon skulle kunna se att även om Gertrud inte svarade, så fanns det någon aktivitet i hemmet. Emma tog upp diskussionen igen, och tillsammans kunde de komma överens. Det skulle vara bra inte bara för att lösa Emmas problem, men också skulle det kanske hjälpa med elräkningen. De kunde till och med också bestämma hur mycket information tjänsten skulle kunna skicka, vilket övertygade Gertrud.

Någon vecka senare hade Emma problem med att få tag på Gertrud igen. Denna gången tog hon fram appen på mobilen, och såg att köket hade använts den senaste timmen. ”Vad skönt.”, tänkte Emma, ”allt är okej.” Men precis innan hon stängde ner appen, dök en ny notifikation upp om att TV:n hade slagits på, vilket lättade hennes orolighet fullständigt. Hon visste då att Gertrud skulle ringa tillbaka så fort hon såg sitt missade samtal.

Web Statistics