Här kan du få svar på några vanliga frågor vi får. Om du inte hittar svar på din fråga, kan du alltid kontakta oss här.
 

1. Hur fungerar Tryggel?

Tryggel fungerar genom att mäta användning av olika elektriska apparater. Om systemet inte upptäcker normalt bruk av dessa apparater, skickas ett SMS-meddelande till dig så att du kan ta kontakt med personen i hemmet för att se att allting är okej. I många fall får reda på problem i hemmet för sent inom äldreomsorgen, därför skickar vi ett SMS till dig så fort vi upptäcker ett potentiellt problem.
 

2. När får jag mitt tryggel Paket?

Så fort din beställning är gjord, kommer vi att sätta igång med att förbereda paketet efter dina behov. När paketeringen är klar och redo för att skickas kommer du att få ett SMS med bekräftelse. Vanligtvis tar det 5-7 dagar för ditt paket att levereras.
 

3. Om jag vill ändra på mina inställningar för meddelanden, hur gör jag?

Du kan ändra på dina inställningar genom att skicka ett mail till hej@tryggel.com. De olika inställningarna som finns att välja på idag är: Standard Alarm (SMS vid ovanlig aktivitet), Tryggel Standard (SMS vid aktivitet på morgon och kväll, inkl. Standard Alarm), och Tryggel Plus (Veckorapport om förbrukningsmönster, inkl. Tryggel Standard).
 

4. Hur installerar jag Paketet när jag väl har fått det?

Installation är mycket enkelt. I paketet medföljer en installationsmanual med instruktioner. Följ manualen och välj rätt apparater efter egna preferenser.
 

5. Vilka apparater Ska jag koppla Tryggel till?

Det är upp till dig vilka apparater som du kopplar Tryggel till. I instruktionsmanualen finns det även en guide med apparater som ger maximal effekt. Det som är viktigt är att Tryggel kopplas till apparater som ser frekvent användning. I de allra flesta fallen är detta vatten- och kaffekokare, TV, och nattlampa. Om användningen ser annorlunda i just ditt hem kan du såklart koppla Tryggel till de apparater som ser en mer regelbunden användning.
 

6. När kommer jag att börja få meddelanden?

När din installation är klar kommer det att registreras i vårt system. Du kommer då att få ett SMS med bekräftelse om att systemet är igång.
 

7. Jag har installerat mitt paket, när kommer jag att få meddelanden om aktivitet?

Efter din installation kommer du att få ett SMS som bekräftelse att allting fungerar. Sedan kommer systemet att köra en analys av användningen av elektriska apparater i hemmet. Detta tar en vecka. När analysen är klar kommer du få en SMS-bekräftelse att systemet är igång i samband med din första notis om användning.
 

8. Behöver jag ha E.ON som energileverantör för att använda Tryggel?

Nej. Tryggel fungerar utmärkt oberoende av din energileverantör. Du behöver inte byta leverantör för att kunna använda Tryggel.
 

9. Vad ska jag göra om/när jag får ett larm om att det inte är någon aktivitet i hemmet? 

Om du får ett SMS med larm om att det inte är någon aktivitet i hemmet, bör du först försöka ta kontakt med personen som du har installerat Tryggel hos. Om du inte kan få tag på personen, kan det vara bra att göra ett besök så snart som möjligt. I många fall är situationen att hjälp kommer för sent, så om du får ett SMS med larm om att det inte är någon aktivitet i hemmet, bör du försöka komma i kontakt med personen så snart som möjligt.
 

Web Statistics